Organisatie 

Hierbij willen wij U informeren over de muzikale opleiding voor (jeugd)leden binnen onze vereniging.

 

Onze vereniging kent een jeugdopleiding welke door eigen aangetrokken gediplomeerde docenten verzorgd wordt.  In 2006 is een gezamenlijke opleiding tussen de kerkdorpen Arcen, Lomm en Velden van start gegaan. De opleiding geschiedt in fases, waarbij elke fase afgesloten wordt met een examen.  Vanaf de hoofdfases A t/m D worden deze examens volgens landelijk erkende normen afgenomen. De lessen zullen zoveel mogelijk gegeven worden in Lomm. Op dit moment moeten enkele jeugdleden echter nog naar Arcen, Velden of Venlo voor de lessen.

 De opleiding ziet er als volgt uit:

Hieronder worden de verschillende fases benoemd welke wij kennen tijdens de opleiding. Per fase is aangegeven hoelang deze fase duurt. Voor de hoofdfase geldt echter dat de duur sterk afhankelijk is van de aanleg en inzet van de individuele leerling.

1. Gestart wordt met de Algemene Muzikale Vorming.

D.m.v. blokfluit- en theorielessen leert men algemene muziektheorie, dus het lezen en spelen van muziek. De lessen worden klassikaal gegeven. Dit gedeelte wordt afgesloten met een “examen”, afgenomen door de docent.  Aan het einde van deze periode wordt de instrumentenkeuze gemaakt. Aan de hand van de beschikbare en benodigde instrumenten worden deze zo goed en eerlijk mogelijk verdeeld. De instrumenten en muziekstandaard worden beschikbaar gesteld door de harmonie.

2. Hierna start de hoofdfase van de opleiding.

De hoofdfase is te verdelen in 4 deelfases. Elke fase kent een theorie en praktijk gedeelte en wordt afgesloten met een examen voor zowel theorie als praktijk. Na het behalen van een examen ontvangen de leerlingen een  landelijk erkend diploma.

Deelfase A: Deze fase is verplicht voor elke leerling. Tijdens deze fase bepaalt de docent wanneer de leerling kan toetreden tot het jeugdorkest “Alles Kids”.Na het behalen van het diploma gaat de leerling bij het grote orkest spelen en wordt de leerling geacht om op dinsdagavond de repetitie van de harmonie bij te wonen.

Deelfase B: Deze fase is verplicht voor elke leerling.

Deelfase C: Deze fase is niet verplicht.

Deelfase D: De D-opleiding wordt door de vereniging gezien als een vooropleiding voor het conservatorium en gaat buiten de behoefte van de vereniging om. De vereniging stelt wel de facilitaire middelen ter beschikking (lokaal en instrument) 

3.Verzorging van de opleiding en examens.

Zoals gezegd wordt de opleiding verzorgd door eigen aangestelde docenten. De examens worden in samenwerking met de harmonie uit Arcen afgenomen. De harmonie van Arcen heeft de bevoegdheid om landelijk erkende examens af te nemen. 

4. Jeugdorkest

Bij voldoende leerlingen uit Arcen, Lomm en Velden zal er een jeugdorkest samengesteld worden om de jeugd in een vroeg stadium de gelegenheid te geven om samen muziek te maken. Deze jeugdleden hebben dan wekelijks repetitie onder deskundige leiding.

In een jaar dat er minder leerlingen zijn, is er geen jeugdorkest. Wel zullen erbij diverse gelegenheden projecten gedaan worden om de jeugd samen te laten spelen.

 5. Kosten opleiding

De kosten van de opleiding worden bekostigd door een gedeelte van de contributie en het lesgeld van de leerling.  Echter deze contributie en lesgeld zijn bij lange na niet voldoende om de opleiding te kunnen bekostigen. Zodoende wordt een groot gedeelte van de opleiding dus bekostigd door de harmonie.

6. Verdere activiteiten door het jaar heen.

Buiten de lessen en de examens om zullen er jaarlijks enkele activiteiten op het programma staan.  De volgende activiteiten staan jaarlijks op het programma:

• Jeugdceacilea   najaar

• Solisten concours,  april/mei Bij toerbeurt georganiseerd door Arcen, Lomm of Velden

Twee personen uit het bestuur zorgen ervoor dat onze leerlingen van een goede en plezierige opleiding kunnen genieten.

 

We hopen dat  we U op deze manier enige informatie hebben kunnen geven betreffende de opbouw van onze opleiding.

De taken van de muziekcommissie zijn:

  • activiteiten programma vaststellen
  • up-to-date houden van het repertoire

De muziekcommissie komt elke eerste dinsdag van de maand bij elkaar na de repetitie en bestaat uit de volgende leden:

Functie

Naam

Dirigent

Wiel Vervoort

Archivaris

Frans Bouten

Leden 30-

Ralf Bouten

 

Lisanne van der Zanden

Leden 30+

Til van Rens (Voorzitter)

 

Wil Verspaij

Niet spelend lid

Thea Schuurmans

Naam

Functie

Taken

E-mail

Ria Bouten

Voorzitter

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leo Bartels

Penningmeester

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Germie Hendriks  

Secretaris

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annemiek Huijs 

Vice-voorzitter

   

Marion Hegger

Bestuurslid

   

Wil Cuypers

Bestuurslid

   

Vacature

     

Vacature 

 

   

Vacature

 

   

Hay van Dijk

Ere voorzitter

   

                     

                     

                

                  

                      

 

 

001-contour.png002-DCM.jpg003-Rabobank.jpg
001-Volksbank.jpg002-ADDMEDIC CONSULTING.jpg003-Jos Bartels.jpg
001-buscamper.jpg002-cms energiesystemen bv-2.jpg003-de maasparel.jpg004-dhr f snellen.jpg005-frank huijs.jpg006-holding scholtens.jpg007-jan aerdts.jpg008-juffr. j.stoel.jpg009-kusters.jpg010-provinzial.jpg011-versboerderij.jpg012-wilfred kessels.jpg
001-`t Bakhoes Arcen.jpg002-`t Ingelke Baby en Kinderkleding.jpg004-`t zoete genot.jpg005-alt arcen.jpg007-Bouwbedrijf in`t Zandt.jpg008-Dh. en Mevr Wismans Verspay.jpg009-Brands.jpg010-Cup Winkelbedrijf Arcen.jpg011-Dhr en Mevr Hoogers Olivers.jpg013-embrace_logo_black.jpg014-Gebr.Hendrikx Veehandel.jpg015-Dhr F H Verhaegh.jpg016-Hoefnagels Autorijschool.jpg017-Hombergh Lomm.jpg018-Dhr G Koopmans.jpg019-Hostellerie De Maasduinen.jpg020-Dhr J Everhardus.jpg021-Hotel Restaurant Arcen.jpg023-Fam Buiting.jpg024-hotel rooland.jpg025-nstallatiebedrijf Wijnhoven.jpg026-Fam H Groenen.jpg027-Jacobs Dakbedekkingen.jpg028-la bellefleur.jpg029-Fam H Hegger.jpg030-Lemmen Tweewielers Arcen.jpg031-Fam M Houben.jpg032-Fam piet wismans.jpg033-Muziekcentrum Best Venray.jpg034-Fam van den Hombergh Bogers.jpg036-Mevr T van den Hombergh.jpg037-pannenkoekhuis de bosrand arcen.jpg038-Mevr. Tonny Jacobs-Thyssen.jpg039-pat service.jpg040-Petit Restaurant Manzjee.jpg041-Romu Life Style.jpg042-Ruud van de Brandt Financiele Diensten.jpg043-Salon Luci.jpg044-Schoonheidsspecialiste Floor Schreven Hendrikx.jpg045-Schreven Optiek-Juwelier.jpg046-Sjef.jpg047-Thermaalbad.jpg048-Tuincentrum Ed Hegger.jpg049-tuincentrum peeters .jpg050-Valckx Kantoorhandel en Slijterij.jpg051-Van Rens.jpg052-vvv-venlo.jpg053-wapen van velden.jpg